health

news

business

news

vehicles

news

technology

news

Μαρούλι και κορν φλάουρ σβήνουν τις ευρυαγγείες





Αν θέλετε όμως να σβήσετε αυτά τα τόσο ενοχλητικά σημάδια από τα πόδια ή το δέρμα σας υπάρχει μια σπιτική συνταγή που θα σας ωφελήσει χωρίς να σας κοστίσει. 

Είναι ορατές ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού που μεγάλο μέρος των ποδιών μας είναι εκτεθειμένο. Δυστυχώς, ακόμη και το έντονο μαύρισμα δεν μπορεί να τις κρύψει. 
Οι ευρυαγγείες , από τις οποίες πάσχει ένα μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού είναι  διατεταμμένες φλέβες στο δέρμα. Οι ευρυαγγείες, σε αντίθεση με τους κιρσούς, έχουν μικρή διάμετρο και βρίσκονται επιφανειακά στο δέρμα. Συνήθως, μπορεί κανείς να διακρίνει μεγαλύτερης διαμέτρου φλέβες, οι οποίες βρίσκονται πιο βαθειά κάτω από το δέρμα και οι οποίες καταλήγουν στις ευρυαγγείες και τις τροφοδοτούν με αίμα – δικτυωτές φλέβες . Οι ευρυαγγείες είναι ουσιαστικά παθολογικές φλέβες, στις οποίες οι βαλβίδες έχουν υποστεί βλάβη. Αυτό σημαίνει ότι στις ευρυαγγείες το αίμα ρέει σε κατεύθυνση αντίθετη από την φυσιολογική και σε μεγαλύτερο όγκο – αυτό οδηγεί στην διάτασή τους. Η αλήθεια είναι ότι οι ευρυαγγείες χρήζουν ιατρικής εκτίμησης καθώς μπορεί και οδηγήσουν σε θρόμβωση.
 Αν θέλετε όμως να σβήσετε αυτά τα τόσο ενοχλητικά σημάδια από τα πόδια ή το δέρμα σας υπάρχει μια σπιτική συνταγή που θα σας ωφελήσει χωρίς να σας κοστίσει. 
Θα χρειαστείτε μερικά φύλα μαρουλιού και λίγο κορν φλάουερ. Αφού πλύνετε πολύ καλά τα φύλα θα τα λιώσετε στον αποχυμωτή σας για να πάρετε το χυμό τους. Απλώστε τον στο πρόσωπό σας και πάνω στα προβληματικά σημεία βάλτε και κορν φλάουερ.
Αφήστε τη μάσκα να δράσει για περίπου 10 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Στην συνέχεια ξαναβάλτε λίγο χυμό μαρουλιού στο πρόσωπο και μόλις στεγνώσει ξεπλυθείτε πάλι με νερό. Αν επαναλάβετε την διαδικασία 1 φορά την εβδομάδα θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα.
Αξίζει κανείς να επαναλάβει πως οι ευρυαγγείες θα πρέπει να εκτιμώνται από ειδικό αγγειολόγο ώστε να σας δώσει την επιστημονική του συμβουλή πριν οποιαδήποτε επεμβατική ή άλλη μέθοδο εξάλειψής τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: